naleśniki:
• 3/4 szklanki mąki
• 3/4 szklanki mleka
• 2 jajka
• łyżka oleju rzepakowego
masa do zapiekania:
• 0/5 szklanki mleka
• 2 jajka
• 2 łyżki płynnego miodu
dodatkowo:
• szklanka płatków zbożowych Lubella Choco Muszelki
• 8 łyżek kremowego twarożku
• pół łyżeczki masła do natłuszczenia formy
• granat
Składniki na naleśniki zmiksować i smażyć na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Każdy naleśnik posmarować twarożkiem. Zwinąć i pokroić w plastry. Powstałe roladki ułożyć w niewielkim, lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Przestrzeń między naleśnikami wypełnić płatkami zbożowymi Lubella Choco Muszelki. Mleko roztrzepać z jajkami oraz miodem. Zalać naleśniki. Piec około 25 minut w 180 stopniach. Podawać ciepłe, posypane pestkami granatu.