Świderki z krewetkami i fetą - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Świderki z krewetkami i fetą
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Składniki na 2 porcje:
• krewetki - 300 g
• makaron Lubella Świderki - 250 g
• wino białe, półsłodkie - 150 ml
• masło klarowane - 100 g
• czosnek - 2 ząbki
• cebula dymka - 1 szt.
• mini papryczka chili - 1 szt.
• sól, pieprz - do doprawienia
• feta, natka pietruszki - do posypania
Sposób przyrządzenia:
Na rozgrzanym maśle klarowanym szklimy dymkę. Dodajemy sprasowany czosnek, chwilę podsmażamy, a następnie wrzucamy posiekaną papryczkę chili oraz oczyszczone krewetki. Kiedy krewetki się zetną, wlewamy wino i smażymy 3-4 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem Lubella Świderki, a na wierzch kruszymy fetę oraz posypujemy posiekaną natką.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.