Świderki z krewetkami i fetą

Składniki

Składniki na 2 porcje:

• krewetki - 300 g
• makaron Lubella Świderki - 250 g
• wino białe, półsłodkie - 150 ml
• masło klarowane - 100 g
• czosnek - 2 ząbki
• cebula dymka - 1 szt.
• mini papryczka chili - 1 szt.
• sól, pieprz - do doprawienia
• feta, natka pietruszki - do posypania

Sposób przyrządzenia

Na rozgrzanym maśle klarowanym szklimy dymkę. Dodajemy sprasowany czosnek, chwilę podsmażamy, a następnie wrzucamy posiekaną papryczkę chili oraz oczyszczone krewetki. Kiedy krewetki się zetną, wlewamy wino i smażymy 3-4 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem Lubella Świderki, a na wierzch kruszymy fetę oraz posypujemy posiekaną natką.