Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi
Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 1,5 szklanki płatków Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno
• 6 jaj
• 100g żółtego sera w kawałku
• 1g kukurydzy konserwowej
• 1 łyżka szczypiorku
• 1 czerwona papryka
• 1 plaster pora
• 1 pomidor
• 1 szczypta soli i pieprzu
• 1 łyżka masła
Sposób przyrządzenia:
- Jajka wybijamy i „rozkłócamy”, czyli mieszamy, np. widelcem lub trzepaczką. Dodajemy do nich żółty ser (wcześniej starty na dużych oczkach), kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek.
- Następnie, dodajemy szklankę płatków Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
- Metalowe foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę jajeczną. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.