Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi

Składniki

• 1,5 szklanki płatków Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno
• 6 jaj
• 100g żółtego sera w kawałku
• 1g kukurydzy konserwowej
• 1 łyżka szczypiorku
• 1 czerwona papryka
• 1 plaster pora
• 1 pomidor
• 1 szczypta soli i pieprzu
• 1 łyżka masła

Sposób przyrządzenia

  1. Jajka wybijamy i „rozkłócamy”, czyli mieszamy, np. widelcem lub trzepaczką. Dodajemy do nich żółty ser (wcześniej starty na dużych oczkach), kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek.
  2. Następnie, dodajemy szklankę płatków Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Metalowe foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę jajeczną. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut.