Makaron z wędzonym węgorzem w sosie koperkowym - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Makaron z wędzonym węgorzem w sosie koperkowym
Makaron z wędzonym węgorzem w sosie koperkowym
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• Makaron Lubella Spaghetti 1 opakowanie
• węgorz wędzony (lub pstrąg) 2 sztuki
• seler naciowy 1 sztuka
• cebula dymka 1 pęczek
• koperek 1 pęczek
• śmietana 36% 300ml
• białe wino 1/3 szklanki
• bułka tarta
• sól i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Seler pokrój w malutką kostkę, przesmaż na maśle przez ok. 3 minuty, aż zmięknie. Dodaj białe części dymki, podlej białym winem i gotuj ok. 1 minutę – aż alkohol odparuje. Do patelni z selerem dodaj śmietanę. Sos zagotuj i dodaj wędzoną rybę w kawałkach. Bułkę tartą przesmaż na maśle, aż będzie złota i chrupiąca, a następnie osusz na papierze do pieczenia.
Makaron dodaj do sosu i podgrzej wszystko na średnim ogniu. Dodaj sól, pieprz i koperek. Podawaj posypane świeżym koperkiem i prażoną bułką tartą.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.