Klops drobiowy z wątróbką - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Klops drobiowy z wątróbką
1 kilogram mięska drobiowego
1/2 kilograma wątróbki drobiowej
Spory pęczek natki pietruszki
2 jajka
Czerstwa bułka
1/2 kostki masła lub margaryny
sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Mięsko przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, wątróbkę drobno pokroić. Dodać jajka i namoczoną wcześniej bułkę tartą, pietruszkę drobno pokroić. Dosmaczyć sola i pieprzem lub według siebie. Piec w naczyniu żaroodpornym około 1 godziny w 180 stopniach
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.