jkm rozsmakował(a) się w tym!
Drożdże wymieszaj z ciepłym mlekiem i cukrem, odstaw. Jak zauważysz że mleko zaczyna się pienić, wlej je do mąki wymieszanej z pozostałymi składnikami ciasta (kolendra powinna być utarta, jeśli masz w całości). Ciasto dobrze wyrób by odchodziło od ręki, jeśli trzeba dodaj trochę mąki. Odłóż do miski i przykryj ściereczką, jeśli podwoi swoją objętość dwukrotnie jest gotowe.
Rozwałkuj na blasze posmarowanej tłuszczem, lub na papierze do pieczenia. Nakłuj widelcem. Posmaruj ketchupem, połóż wędlinę, kukurydzę i ser żółty. Posyp małą ilością ziół prowansalskich.
Piecz w 180 stopniach do 20min.
Mój syn nie lubi najlepszej pizzy kupnej, tą zajadał aż miło:) Wyszła lekko chrupka na brzegach, ale ciasto było rewelacja!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.