Sałatka z makaronem uszka, tuńczykiem, bobem, czerwoną cebulą i młodym szpinakiem - przepis. Przepisy na Inne sałatki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Sałatka z makaronem uszka, tuńczykiem, bobem, czerwoną cebulą i młodym szpinakiem
Sałatka z makaronem uszka, tuńczykiem, bobem, czerwoną cebulą i młodym szpinakiem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
•Makaron Lubella Uszka 1 opakowanie
• tuńczyk w oleju 2 puszki
• bób 500g
• czerwona cebula 1 sztuka
• młody szpinak 1 opakowanie (200g)
• cytryna 1-2 sztuki
• liście mięty 1 garść
• musztarda pełnoziarnista 1 łyżka
• sól i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Bób gotuj 5 min we wrzącej, osolonej wodzie, odcedź i schłodź w wodzie z lodem. Odlej olej z tuńczyka do pojemnika, dodaj do niego łyżkę musztardy i mieszając dodaj sok z cytryny, sól i pieprz. Szpinak umyj i osusz, a cebulę pokrój w cieniutkie piórka. Makaron wymieszaj z winegretem, bobem, szpinakiem i cebulą.
Rozłóż danie na talerze. Udekoruj tuńczykiem, miętą i skórką cytryny.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.