•Makaron Lubella Uszka 1 opakowanie
• tuńczyk w oleju 2 puszki
• bób 500g
• czerwona cebula 1 sztuka
• młody szpinak 1 opakowanie (200g)
• cytryna 1-2 sztuki
• liście mięty 1 garść
• musztarda pełnoziarnista 1 łyżka
• sól i pieprz do smaku
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Bób gotuj 5 min we wrzącej, osolonej wodzie, odcedź i schłodź w wodzie z lodem. Odlej olej z tuńczyka do pojemnika, dodaj do niego łyżkę musztardy i mieszając dodaj sok z cytryny, sól i pieprz. Szpinak umyj i osusz, a cebulę pokrój w cieniutkie piórka. Makaron wymieszaj z winegretem, bobem, szpinakiem i cebulą.
Rozłóż danie na talerze. Udekoruj tuńczykiem, miętą i skórką cytryny.