CHRUPIĄCE KOPYTKA Z NADZIENIEM SEROWYM - przepis. Przepisy na Kluski i pierogi, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
CHRUPIĄCE KOPYTKA Z NADZIENIEM SEROWYM
CHRUPIĄCE KOPYTKA Z NADZIENIEM SEROWYM
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
* ziemniaki - 500 g
* mąka pszenna - 50 g
* mąka ziemniaczana - 100 g
* male jajko - 1 szt
* ser żółty salami w plastrach Serenada - ok. 250 g
* bułka tarta
* sól, pieprz, papryka ostra
* mleko
* olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Ugotowane ziemniaki studzimy, przeciskamy przez praskę, dodajemy jajko, mąkę oraz sól - zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta.
Na stolnicy podsypanej mąką formujemy wałki (ok. 6 cm), każdy spłaszczany i układamy na nim zwinięty plasterek sera salami.
Zlepiamy i formujemy małe walce.
Tak przygotowane moczymy delikatnie w mleku i panierujemy bułce tartej z dodatkiem papryki oraz pieprzu.
Smażymy na złoto.
Uwaga - kopytka nie mogą być zbyt grube, ponieważ mogą się nie usmażyć w środku.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.