CHRUPIĄCE KOPYTKA Z NADZIENIEM SEROWYM - przepis. Przepisy na Kluski i pierogi, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         CHRUPIĄCE KOPYTKA Z NADZIENIEM SEROWYM    
 
    
        CHRUPIĄCE KOPYTKA Z NADZIENIEM SEROWYM
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        * ziemniaki - 500 g
* mąka pszenna - 50 g
* mąka ziemniaczana - 100 g
* male jajko - 1 szt
* ser żółty salami w plastrach Serenada - ok. 250 g
* bułka tarta 
* sól, pieprz, papryka ostra
* mleko
* olej do smażenia                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ugotowane ziemniaki studzimy, przeciskamy przez praskę, dodajemy jajko, mąkę oraz sól - zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta.
Na stolnicy podsypanej mąką formujemy wałki (ok. 6 cm), każdy spłaszczany i układamy na nim zwinięty plasterek sera salami.
Zlepiamy i formujemy małe walce.
Tak przygotowane moczymy delikatnie w mleku i panierujemy bułce tartej z dodatkiem papryki oraz pieprzu.
Smażymy na złoto.
Uwaga - kopytka nie mogą być zbyt grube, ponieważ mogą się nie usmażyć w środku.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.