1. Żółtka przełóż do miski, i ubijaj je przez ok. 2 minuty.
2. Dodawaj stopniowo, łyżka po łyżce cukier cały czas ubijając, do momentu aż masa będzie puszyście biała (ok. 4 minuty).
3. W międzyczasie zagotuj w małym garnku wodę. Ustaw na nim miskę z kremem i stopniowo wlewać sok, cały czas ubijaj, aż do uzyskania gęstego kremu (trwa to ok. 5 minut).
4. Przelej krem do kieliszków, posyp owocami, ozdób biszkoptem. Podawaj od razu lub po
schłodzeniu.
Przepis powstał przy współpracy z blogiem apetyt-na-kuchnie.pl.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.