Deserowa zabawa, czyli Zabajone mango - Przepis

Składniki

4 żółtka z jajka ekologicznego (L)
3 łyżki drobnego cukru
5 łyżek soku Sunquick Mango
owoce, np. maliny mrożone lub świeże
biszkopty

Sposób przyrządzenia

1. Żółtka przełóż do miski, i ubijaj je przez ok. 2 minuty.

2. Dodawaj stopniowo, łyżka po łyżce cukier cały czas ubijając, do momentu aż masa będzie puszyście biała (ok. 4 minuty).

3. W międzyczasie zagotuj w małym garnku wodę. Ustaw na nim miskę z kremem i stopniowo wlewać sok, cały czas ubijaj, aż do uzyskania gęstego kremu (trwa to ok. 5 minut).

4. Przelej krem do kieliszków, posyp owocami, ozdób biszkoptem. Podawaj od razu lub po

schłodzeniu.

 

Przepis powstał przy współpracy z blogiem apetyt-na-kuchnie.pl.

 

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl

oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska