Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim
Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- Kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim „Gzella” 300 g
- wieprzowina „Gzella” 400 g
- fasola 1 szklanka
- kasza jęczmienna 1 szklanka
- cebula 1 szt.
- czosnek 2-3 ząbki
- włoszczyzna z kapustą 1 porcja
- liść laurowy 2 szt.
- ziele angielskie kilka ziarenek
- sól, pieprz do smaku
- utłuczone ziarna jałowca 1 łyżka
- majeranek
Sposób przyrządzenia:
Umytą fasolę zalewamy 2 litrami przegotowanej wody i zostawiamy na noc. Następnego dnia dodajemy pokrojone w grubą kostkę mięso, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i utłoczone ziarna jałowca. Wszystko razem gotujemy.
Kaszę myjemy, odsączamy i wsypujemy do wrzącej zupy. Zmniejszamy ogień i gotujemy około 30-40 minut. Obraną i umytą włoszczyznę drobno kroimy, cebulę przypiekamy, dodajemy do zupy razem z pokrojoną w plasterki Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim. Gotujemy kilkanaście minut. Gdy wszystkie składniki są miękkie, zupę doprawiamy majerankiem i czosnkiem z solą.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.