Chipsy TORTOS z oliwkami i anchois - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Chipsy TORTOS z oliwkami i anchois
Chipsy TORTOS z oliwkami i anchois
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Składniki (dla 4 osób):
• 10 czarnych oliwek bez pestek,
• 1 starty pomidor bez skórki,
• 2-3 łyżki oleju ryżowego ,
• świeża bazylia lub oregano,
• sól i pieprz,
• anchois
Na tortos:
• 75 g mąki kukurydzianej,
• 25 g mąka pszenna,
• 2 łyżki oliwy z oliwek,
• woda
Sposób przyrządzenia:
Przygotowanie:
Tortos: Wymieszaj mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodaj sól, trochę wody i całość zagniataj do momentu, gdy ciasto przestanie się przyklejać do rąk. Gotowe ciasto odstaw na kilka minut. Z ciasta uformuj małe płaskie kółka. Podsmaż je chwilę z każdej strony na patelni z odrobiną oleju ryżowego.
Wymieszaj starty pomidor z oliwkami, oregano lub bazylią, solą i pieprzem oraz oliwą z oliwek.
Udekoruj szczypiorkiem i anchois.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.