Kurczak na pierzynce i pod pierzynką - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Kurczak na pierzynce i pod pierzynką
Kurczak na pierzynce i pod pierzynką
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
filet z kurczaka
jogurt naturalny - ok 150 g
dwie łyżki majonezu
3 ząbki czosnku
sałata lodowa
Sposób przyrządzenia:
Filet myjemy i kroimy na cienkie platry. Przyprawiamy według uznania. Ja użyłam słodkiej papryki, soli i pieprzu. Następnie smażymy. Odkładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Sałatę lodową szatkujemy a następnie myjemy w zimnej wodzie z dodatkiem 1/3 łyżeczki soli. Suszymy.
Sos:
jogurt naturalny łączymy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Układamy warstwami sałatę lodową następnie filet. Całość polewamy sosem.
Możemy podawać jako danie obiadowe razem z frytkami lub ryżem carry.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.