1. Cukier, herbatniki miksujemy w robocie na jednolitą masę i wykładamy w okrągłej formie (ok. 25 cm średnicy).
2. Standardowy sernik (biała część) - mieszamy połowę twarogu z 6 łyżkami cukru oraz 2 jajkami na jednolitą masę.
3. Dyniowy sernik (pomarańczowa część) - mieszamy drugą połowę twarogu z 6 łyżkami brązowego cukru, 2 jajkami, dyniowym puree, cynamonem, imbirem i goździkami na jednolitą masę.
4. Mieszamy delikatnie obie części masy sernikowej i wykladamy na ciasto.
5. Pieczemy przez 35 minut w temp.peraturze 180 stopni C.
6. Mieszamy kwaśną śmietanę z cukrem i ekstraktem z wanilii.
7. Wyciągamy sernik z piekarnika i pozwalamy mu wystygnąć przez 5 minut, po czym polewamy go kremem i wkładamy do piekarnika na kolejne 10-15 minut.
8. Po wystygnięciu wkładamy sernik na całą noc do lodówki.
9. Przed podaniem rozpuszczamy krówki z odrobiną mleka w rondelku i polewamy kawałek sernika na talerzyku.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.