Biszkopt:Białka ubić następnie dodać cukrem i dalej ubijać na puszystą, sztywną masę. Następnie dodać żółtka, olej i wodę cały czas miksować na małych obrotach.
Mąkę przesiać, połączyć z proszkiem do pieczenia i kakao dodać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać łyżką.
3.Masę przełożyć do wysmarowanej oliwą i wyłożonej papierem blaszki ( wymiary 25x36cm). Wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz przez około 30 minut.
Krem karmelowy: Masło ubić z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać mleko w proszku, masę krówkową oraz serki waniliowe. Miksować do chwili połączenia się składników, podzielić na 3 równe części.
Poncz: Kawę rozpuszczalną zalać wrzątkiem około 350ml, ostudzić. Następnie dodać likier amaretto, wymieszać.
Pierwszy blat biszkoptu włożyć do blaszki. Nasączyć ponczem, posmarować 1/3 masy. Na masie ułożyć zamoczone w ponczu biszkopty, lekko oprószyć je kakao i posmarować 2 częścią kremu. Następnie przykryć drugim blatem biszkoptu, nasączyć ponczem, posmarować 3 częścią kremu i na wierzchu ułożyć zamoczone w ponczu biszkopty.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.