Żółtka ucieramy mikserem z 5 łyżkami cukru pudru na bardzo gładką masę. Dodajemy stopniowo mascarpone, ubijając, aż krem będzie miał jednolitą kremową konsystencję.
Ubijamy śmietanę a pod koniec dodajemy 3 łyżki cukru pudru i śmietan fix. Następnie dodajemy ją do wcześniej przygotowanej masy z mascarpone. Masę mieszaj delikatnie, ale dokładnie.
Ostudzoną kawę przelewamy do płytkiej miseczki, dodajemy alkohol amaretto i dokładnie mieszamy. Następnie moczymy w niej krótko biszkopty tak, żeby się nie rozpłynęły i wykładamy dno pucharków.
Na nasączonych biszkoptach wykładamy krem i posypujemy kakao, znów dajemy warstwę namoczonych biszkoptów, kakao i następna warstwę kremu tak do wyczerpania składników.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.