Żeberka barbecue z grillowaną kukurydzą - przepis. Przepisy na Dania z grilla, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Żeberka barbecue z grillowaną kukurydzą
Żeberka barbecue z grillowaną kukurydzą
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- 1,5 kg żeberek wieprzowych ZM Pekpol
- 200 ml ketchupu
- 40 ml miodu
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki musztardy
- 20 g mielonego imbiru
- 10 g ziaren kolendry
- sól, pieprz
- 2 kolby kukurydzy
- łyżeczka masła
Sposób przyrządzenia:
Ze składników przygotować marynatę. Zamarynować żeberka i włożyć do lodówki na całą noc. Następnego dnia upiec na grillu. Mięso powinno z łatwością odchodzić od kości. Pod koniec pieczenia na ruszt wrzucić kolby kukurydzy. Gdy będą miękkie, zdjąć z rusztu, posolić i posmarować masłem.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.