Wariacja na temat Carbonary: - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Wariacja na temat Carbonary:
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 250 g makaronu tagliatelle
• 300 g boczku Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol
• 200 ml śmietany 18%
• 3 żółtka jaj
• sól
• grubo mielony czarny pieprz
• świeża bazylia do dekoracji
Sposób przyrządzenia:
Boczek pokroić w paski i podsmażyć na patelni. Śmietanę wymieszać z żółtkami i solą. Ugotować makaron, odcedzić, przełożyć do garnka, a następnie do jeszcze gorącego makaronu dodać śmietanę z żółtkami i boczek. Całość dokładnie wymieszać, oprószyć pieprzem i delikatnie podgrzać, aż sos zgęstnieje. Makaron ułożyć na talerzu i udekorować listkiem bazylii.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.