Polewa: mikserem ucieram serek wraz z masłem. Dodaję cukier puder, cały czas ucierając. Wstawiam do lodówki na ok. 30 min.
Ciasto: Ubijam jajka, aby podwoiły swoją objętość. Dodaję cukier i dalej ubijam, aż masa będzie gładka i puszysta. Ciągłym, cieniutkim strumieniem dodaję olej. Do powstałej masy wkładam marchewkę, ananas, orzechy, wiórki kokosowe i delikatnie mieszam. Dodaję przesianą mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i sól, delikatnie łącząc wszystkie składniki. Przekładam do małej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę przez 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Wystudzone ciasto przekrajam poziomo na 2 części. Spód smaruję 1/3 ilości polewy. Przykrywam górą ciasta i smaruję resztą polewy. Wstawiam do lodówki.
Smacznego!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.