Wykon: :):):)
Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170 stopni C.
Marchewkę obrać i zetrzeć na drobnej tarce lub rozdrobnić jak kto umie. Ananasa lub miąższ z pieczonej dyni zmiksować blenderem na papkę. Marchewkę z ananasem lub dynią wymieszać łyżką z 1 jajkiem i odstawić na bok (nie za daleki... , no żeby dzieci nie skonsumowały zbyt wcześnie).
Do drugiej miski wsypać: mąkę ryżową, ziemniaczaną, mielone migdały, cynamon, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól morską. Dokładnie wymieszać łyżką, następnie wymieszać z posiekanymi orzechami i wiórkami kokosowymi, odstawić.
Pozostałe 2 jajka ubić na pianę (mniej więcej do potrojenia objętości, około 5 minut) - WOW! - jak to mówią co moje ludki! Następnie cienkim strumieniem stopniowo dodawać syrop klonowy cały czas miksując na wysokich obrotach (w sumie ok. 5 minut). Wciąż ubijając dolewać stopniowo roztopiony i przestudzony olej kokosowy.
Do powstałej masy dodać składniki z pierwszej miski z marchewką i wymieszać łyżką do połączenia się składników, następnie dodać sypkie składniki i jeszcze raz wymieszać (delikatnie, jesli się da) :)
Ciasto przełożyć na blaszkę, delikatnie wyrównać powierzchnię i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez ok. 40 minut do suchego patyczka. :)
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.