Ryba z pomarańczami - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
600 g filetów rybnych
1/2 łyżeczki soli
2 i 1/2 szklanki śmietany
1/2 łyżki mąki pszennej
1 i 1/2 łyżki aromatu z homara
skórka starta z połówki pomarańczy
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 szklanki posiekanego szczypiorku
Sposób przyrządzenia:
Podziel ryby na na kawałki i posól je. Wymieszaj na patelni śmietanę, mąkę, aromat z homara, skórkę pomarańczową, tymianek i szczypiorek - wszystko zagotuj. Dodaj do tego ryby i duś wszystko na małym ogniu przez 6-7 minut bez przykrycia. Udekoruj świeżym tymiankiem lub szczypiorkiem i skórką pomarańczową. Podawaj z pieczonymi warzywami.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.