Ryba z pomarańczami - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
    
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        600 g filetów rybnych
1/2 łyżeczki soli
2 i 1/2 szklanki śmietany 
1/2 łyżki mąki pszennej
1 i 1/2 łyżki aromatu z homara
skórka starta z połówki pomarańczy
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 szklanki posiekanego szczypiorku                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Podziel ryby na na kawałki i posól je. Wymieszaj na patelni śmietanę, mąkę, aromat z homara, skórkę pomarańczową, tymianek i szczypiorek  - wszystko zagotuj. Dodaj do tego ryby i duś wszystko na małym ogniu przez 6-7 minut bez przykrycia. Udekoruj świeżym tymiankiem lub szczypiorkiem i skórką pomarańczową. Podawaj z pieczonymi warzywami.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.