Lekka zupa buraczkowa. - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Lekka zupa buraczkowa.
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Kawałek wędzonego boczku ze skórą
Włoszczyzna
Ziemniaki
Kilka suszonych grzybków.
Przyprawy: lubczyk, sól, ziołowy pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, gałka muszkatołowa, sok z cytryny. Dodałam też 1 łyżeczkę swoich suszonych przypraw z działki.
Buraki . Ja miałam starkowane i zamrożone.
Fasolka szparagowa i brokuły. Ugotowane do sałatki.
Sposób przyrządzenia:
Przygotować bulion z wędzonki , warzyw i grzybów z dodatkiem przypraw,
Gdy marchew jest miękka , bulion przecedzamy przez sito i zalewamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Boczek wykorzystamy do innego celu. Gotujemy do momentu gdy ziemniaki będą miękkie.
Dodajemy buraki i od razu wlewamy 2 łyżki soku z cytryny.
Doprowadzamy do zawrzenia . I kończymy gotowanie aby zupa zachowała kolor .
Do miseczki z zupa dokładamy kilka strączków fasolki i kilka różyczek brokułów i posypujemy zieloną pietruszką.
Smacznego!!!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.