Sałatka z krewetkami i sosem czosnkowo-ziołowym - przepis. Przepisy na Sałatki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Sałatka z krewetkami i sosem czosnkowo-ziołowym
Sałatka z krewetkami i sosem czosnkowo-ziołowym
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- 4 garści mixu sałat
- 2 garścii rukoli
- 20 pomidorków koktajlowych
- 1 cebula czerwona
- 1 mała młoda cukinia
- ¼ małego melona
- 1 garść zielonych oliwek
- 4 łyżki ciemnego octu balsamicznego
- ok. 25 sztuk krewetek tygrysich
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- sól, pieprz grubo zmielony do smaku
- sos czosnkowo-ziołowy Tarsmak do smaku
Sposób przyrządzenia:
Poszarpane sałaty mieszamy z rukolą i wykładamy na talerze. Na sałaty kładziemy pokrojone w cząstki pomidorki koktajlowe, cebulę pokrojoną w piórka, cukinię i melona w kostkę oraz oliwki. Wszystko kropimy octem balsamicznym. Krewetki obieramy z pancerza, odsączamy z wody i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tak przygotowane krótko smażymy na oleju na dobrze rozgrzanej patelni. Wykładamy na przygotowane wcześniej sałatki i polewamy sosem czosnkowo-ziołowym Tarsmak.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.