Sałatka z krewetkami i sosem czosnkowo-ziołowym

Składniki

- 4 garści mixu sałat
- 2 garścii rukoli
- 20 pomidorków koktajlowych
- 1 cebula czerwona
- 1 mała młoda cukinia
- ¼ małego melona
- 1 garść zielonych oliwek
- 4 łyżki ciemnego octu balsamicznego
- ok. 25 sztuk krewetek tygrysich
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- sól, pieprz grubo zmielony do smaku
- sos czosnkowo-ziołowy Tarsmak do smaku

Sposób przyrządzenia

Poszarpane sałaty mieszamy z rukolą i wykładamy na talerze. Na sałaty kładziemy pokrojone w cząstki pomidorki koktajlowe, cebulę pokrojoną w piórka, cukinię i melona w kostkę oraz oliwki. Wszystko kropimy octem balsamicznym. Krewetki obieramy z pancerza, odsączamy z wody i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tak przygotowane krótko smażymy  na oleju na dobrze rozgrzanej patelni. Wykładamy na przygotowane wcześniej sałatki i polewamy sosem czosnkowo-ziołowym Tarsmak.

 

Smacznego!