1 . Z umytych , przekrojonych na pół bakłażanów wydrążamy środki . Miąższ kroimy . Na łyżce oliwy przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek . Dorzucamy miąższ bakłażanów , chwilę smażymy . Pomidory myjemy , kroimy w kosteczkę . Umyte zioła siekamy .
2 . Ryż gotujemy na sypko w wywarze z jarzyn . Mieszamy z przygotowanym farszem , pomidorami i ziołami , doprawiamy solą i pieprzem .
3 . Obrane pieczarki tniemy na plasterki , lekko posypujemy solą i pieprzem . farszem napełniamy wydrążone połówki bakłażanów . Układamy na natłuszczonej blasze , wokół kładziemy dekoracyjnie pieczarki , całość skrapiamy resztą oliwy , przykrywamy folią aluminiową . zapiekamy w piekarniku o temperaturze 190 stopni C do chwili , gdy bakłażany będą miękkie . Dekorujemy ziołami , podajemy .
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.