Delikatny dorsz z grilla - przepis. Przepisy na Dania z grilla, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Delikatny dorsz z grilla
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- 4 filety z dorsza
- 1 cytryna
- słodka papryka w proszku
- sól
- czerwony pieprz w ziarnach
- oliwa
- natka pietruszki
- Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak
Sposób przyrządzenia:
Filety rybne umyj, natrzyj solą, słodką papryką i grubo zmielonym pieprzem czerwonym. Następnie każdy filet skrop obficie sokiem z cytryny, dodaj odrobinę oliwy i odstaw do lodówki na pół godziny. Zamarynowanego dorsza wkładamy do rękawów z folii, dzięki czemu będą delikatne i miękkie. Grilluj przez 10-15min. Gotową rybę oprósz posiekaną natką pietruszki i podawaj z Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.