Dunia, Aleksandra Wiktoria, monika.g rozsmakowali się w tym!
1 . Przygotuj farsz : makaron zalej gorącą wodą , odstaw na 10 minut . Gdy będzie miękki , odsącz i pokrój na małe kawałki . Czosnek obierz , przeciśnij przez praskę . Imbir i marchewkę zetrzyj na drobnej tarce . Pietruszkę drobno posiekaj . Dymki ze szczypiorkiem oraz łodygi selera drobniutko pokrój . Kolendrę posiekaj , ogórka wraz ze skórką pokrój w słupki .
2 . Na patelni rozgrzej olej i usmaż czosnek , imbir , pietruszkę i dymkę . Dodaj mięso i seler , smaż aż mięso zbrązowieje . Dodaj marchew , kolendrę , ogórek , sos , cukier i makaron . Całość wymieszaj i odstaw , aż farsz wystygnie .
3 . Papier ryżowy zwilż przegotowaną letnią wodą . Na dolnej połowie każdego krążka ułóż 1,5 łyżki farszu . Zawiń do śrpdka 2 przeciwległe brzegi , a całość zwiń w rulon .
4 . W garnku rozgrzej olej , ostrożnie wkładaj po 4 sajgonki , smaż na złoty kolor . Odsącz z nadmiaru tłuszczu .
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.