dagmara_84, jkm rozsmakowali się w tym!
Danie dla 4 osób
Na patelni podsmażamy mięso mielone i pokrojony w małą kostkę boczek. Dodając następnie pokrojone w kostkę grzyby i cebulę. Na koniec smażenia dodajemy pół przecieru pomidorowego i mocno przyprawiamy. W tym samym czasie gotujemy ryż. Po ugotowaniu mieszamy ryż z mięsem.Paprykę myjemy, odcinamy "kapelusze" i usuwamy pestki. Nadziewamy papryki nadzieniem mięsno-ryżowym. Nakładamy na papryki odcięte "kapelusze". Wkładamy papryki do naczynia żaroodpornego i zalewamy je resztką przecieru pomidorowego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni na ok.30-40 minut.
SMACZNEGO
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.