Bezglutenowe ciasteczka cynamonowe - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Bezglutenowe ciasteczka cynamonowe
Bezglutenowe ciasteczka cynamonowe
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
140g mąki ryżowej
70g skrobi ziemniaczanej
1 łyżeczka gumy guar
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
100g masła
100g cukru
1 jajko
1 łyżka syropu cynamonowego
plus wymieszane 2 łyżki cukru i 2 łyżki cynamonu do obtoczenia
Sposób przyrządzenia:
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko i syrop i miksujemy na puszystą masę. Mąki, proszek i gumę przesiewamy i mieszamy do uzyskania gęstego ciasta. Formujemy małe kulki, które obtaczamy w cukrze i cynamonie. Układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i spłaszczamy je lekko. Pieczemy ok 12 minut w 190 stopniach, studzimy na kratce.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.