dagmara_84, o.i.a, Mama Tymka, JUICYfruits i inni (w sumie: 5) rozsmakowali się w tym!
1. Mięso umyć, pokroić w paseczki, posypać przyprawami i połową mąki, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić na małym ogniu - pod przykryciem.
2. Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny. Potem ugotować.
3. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać, włożyć opłukane, i pokrojone w paseczki grzyby, dusić kilka minut na małym ogniu, często mieszając.
4. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki, połączyć z mięsem, grzybami, fasolą, oraz pozostałą mąką wymieszaną z małą ilością wody, dusić kilka minut, doprawić.
5. Podawać z ziemniakami, zieloną sałatą i surówkami.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.