plascynacja rozsmakował(a) się w tym!
Przygotowanie ciasta:
Masło i miód stopić, przestudzić. Wszystkie składniki na ciasto, zmieszać z sobą i zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 równe części i rozwałkować lub wykleić ciasto na bardzo cieniutki placek. Pieczemy 3 placki w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, na złoty kolor około 10 minut.
Przygotowanie masę:
Ugotować grysik na mleku, energicznie mieszając i gotować na małym ogniu, aby grysik nie przywarł do dna i się nie przypalił. Gdy masa zgęstnieje, studzimy. W tym czasie miękkie masło ucieramy mikserem, dodając stopniowo cukier puder. Zimną masę grysikową dodajemy do masy i ucieramy dalej, do czasu gdy cały grysik połączy się z masłem. Na placku rozsmarować powidła śliwkowe i masę grysikową i tak na przemian. Wierzch ciasta polewamt polewą czekoladową i możemy posypać orzechami lub posypką .
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.