Babka marchewkowo-orzechowa - przepis. Przepisy na Babki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Babka marchewkowo-orzechowa
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1,5 szklanki marchewki (starta na wiórk)
1,5 szklanki mąki,
4 jajka,
1 szklanka oleju,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżeczk sody oczyszczonej,
1,5 łyżeczki cynamonu,
1,5 łyżeczk przyprawy piernikowej,
stara skorka cytrynowa,
100 g drobno posiekanych orzechow wloskich,
cukier puder.
Sposób przyrządzenia:
Jajka ucieramy razem z cukrem,dodajemy szklanke oleju i miksujemy do osiagniecia jednolitej masy,dodajemy make zmieszana wczesniej z sypkimi skladnikami (proszek,soda,cynamon,przyprawa do piernika)miksujemy ok 3 minut dodajemy starta na wiórki marchewke, skorke z cytrynyi drobno posiekane orzechy.Miksujemy do polaczenia marchwi z ciastem.Posypujemy cukrem pudrem (mozna tez polac lukrem).
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175* przez ok 40-45 minut (sprawdzic paTyczkiem czy dopieczone).
SMACZNEGO!!!!!!!!!!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.