Pasta jajeczna - przepis. Przepisy na Sosy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Pasta jajeczna
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
-jajka 5 szt.
-ser żółty ( np. ementaler czy gouda) 25-30 dkg
-gruby szczypior 1 pęczek (można dodać więcej)
-majonez 3-4 duże łyżki
-sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Jajka ugotować, ostudzić i obrać.
Ser żółty, całe jajka zetrzeć na tarce, na grubym oczku.. Szczypior drobno pokroić. Wszystko razem wymieszać w misce dodając majonez. Można dodać soli i pieprz wg uznania (uwaga ! czasami majonez jest dostatecznie doprawiony). Pasta powinna być dość zwarta.
Można jej użyć do wypełnienia jajek, pomidorów, kruchych babeczek, listków cykorii lub po prostu jako pastę na pieczywo.
Przepis podała nam:
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.