Surówka do dań z kuchni chińskiej - przepis. Przepisy na Inne sałatki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Surówka do dań z kuchni chińskiej
Surówka do dań z kuchni chińskiej
usia rozsmakował(a) się w tym!
½ główki białej kapusty
1 średnia marchewka
½ szklanki octu
½ szklanki cukru
½ szklanki oleju
1 łyżeczka soli
Sposób przyrządzenia:
Przygotowujemy zalewę. Na ogniu stawiamy mały garnek. Wlewamy ocet, wsypujemy cukier i sól. Mieszamy. Dolewamy olej. Zalewę doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 5 minut. W między czasie szatkujemy kapustę, marchewkę kroimy w cienkie słupki. Warzywa zalewamy ciepłą zalewą i odstawiamy na 2 - 3 godziny.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.