usia rozsmakował(a) się w tym!
Masę kajmakową wkładamy do wrzątku. Herbatniki kruszymy wsypujemy do pucharków. Otwieramy puszkę z masą i wykładamy na herbatniki. Aby dobrze ją rozprowadzić po powierzchni herbatników, można moczyć łyżkę w gorącej wodzie.
Banany kroimy w kostkę, mieszamy z sokiem z połowy cytryny (nada im lekką kwasowość oraz sprawi, że nie ściemnieją) i wykładamy na masę.
Ubijamy dobrze schłodzoną śmietanę z cukrem pudrem. Do serka mascarpone dodajemy połowę ubitej śmietany, mieszamy. Gdy uzyskamy gęsty krem, dokładamy resztę śmietany i delikatnie mieszamy. Wykładamy na banany, posypujemy kakao. Deserki wkładamy do lodówki, albo spożywamy od razu.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.