Najpierw przygotowujemy farsz:
Pieczarki, paprykę, cebulkę i kiełbaskę kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy na patelnię na niewielkiej ilości oleju podsmażamy, aż wszystko zmięknie. Ok 7-10 min. Przyprawiamy przyprawami.
Następnie rozrabiamy ciasto na naleśniki:
W misce miksujemy jajka, mąkę, mleko. Przyprawiamy szczyptą soli i proszku do pieczenia.
Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju!
Następnie nakładamy po trochę farszu na każdy naleśnik, dodajemy ser i zawijamy (jak kto woli, w rulonik, kopertę). Tak przygotowane naleśniki podgrzewamy na patelni około 5 min, aż ser się rospuści.
Podajemy z ketchupem bądź sosem czosnkowym.
Porcja: 6-8 naleśników (w zależności od wielkości patelni)
SMACZNEGO!!!!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.