Barszcz królewski - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Barszcz królewski
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
50 dag buraków ćwikłowych, 1 l rosołu z mięsa wołowego, 2 i 1/2 dag grzybów suszonych, 10 dag skórki chleba razowego, 2 żółtka, 8 dag rodzynek, ząbek czosnku, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, lubczyk, tymianek, sok z cytryny
Sposób przyrządzenia:
W części rosołu ugotować obrane i pokrojone w plasterki buraki. Grzyby ugotować oddzielnie w małej ilości wody.
Pod koniec gotowania rosołu dodać skórkę z chleba razowego, przyprawy, pozostały rosół i wywar z grzybów. Po zagotowaniu przecedzić, dodać rodzynki i pokrojone w paski grzyby.
Zupę zaciągnąć żółtkiem i potem już nie gotować. Doprawić sokiem z cytryny.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.