Domowy makaron - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Domowy makaron
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
2 szklanki pszennej mąki
2 jajka
4 żółtka
pół łyżeczki soli
Sposób przyrządzenia:
Na stolnicę przesiewamy mąkę. Robimy w niej zagłębienie, wlewamy jajka i żółtka, dodajemy sól i zagniatamy ciasto. Powinno być bardzo twarde, jeśli są trudności z zagnieceniem całej mąki, dodajemy odrobinę wody. Ciasto formujemy w kulę i zagniatamy około 8-10 minut do momentu otrzymania jednolitego, elastycznego ciasta, odrywającego się od stolnicy.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.