rabarberek z pianka budyniowa - przepis. Przepisy na Ciasta z owocami, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
rabarberek z pianka budyniowa
rabarberek z pianka budyniowa
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
ciasto; 1 kostka margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2,5 szkl. mąki
5 żółtek
3 łyżki cukru pudru
4łyzki kakao
0,5kg rabarberu
piana
5 białek
1 szkl. cukru
2 opak.budyniu waniliowego
0,5 szkl. oleju
Sposób przyrządzenia:
Margarynę zagnieść z pozostałymi składnikami. Podzielić ciasto na 2 części ( 60% i 40 % ) włożyć na cały dzień do zamrażalki. Większą część ciasta zetrzeć na tarce na blachę,wyłozona papierem do pieczenia i piec 20 min do zarumienienia .Odstawić do wystygnięcia. Następnie ubić białka na sztywno z cukrem, dodać proszek budyniowy i olej. Tak postałą pianę wylać na ciasto. Rozłożyć rabarber i na wierzch zetrzeć resztę ciasta ( 40%). Piec 40 min w 180 stopniach.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.