ciasto; 1 kostka margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2,5 szkl. mąki
5 żółtek
3 łyżki cukru pudru
4łyzki kakao
0,5kg rabarberu
piana
5 białek
1 szkl. cukru
2 opak.budyniu waniliowego
0,5 szkl. oleju
Margarynę zagnieść z pozostałymi składnikami. Podzielić ciasto na 2 części ( 60% i 40 % ) włożyć na cały dzień do zamrażalki. Większą część ciasta zetrzeć na tarce na blachę,wyłozona papierem do pieczenia i piec 20 min do zarumienienia .Odstawić do wystygnięcia. Następnie ubić białka na sztywno z cukrem, dodać proszek budyniowy i olej. Tak postałą pianę wylać na ciasto. Rozłożyć rabarber i na wierzch zetrzeć resztę ciasta ( 40%). Piec 40 min w 180 stopniach.