Kuleczki bounty - przepis. Przepisy na Desery zimne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Kuleczki bounty
k24 rozsmakował(a) się w tym!
200 g. wiórków kokosowych
70 g. masła lub margaryny
100 ml śmietany kremówki
70 g. cukru pudru
ok. 1,5 tabliczki czekolady mlecznej lub innej ulubionej
Sposób przyrządzenia:
- 1.Śmietankę z masłem roztapiamy, mieszamy wiórki z cukrem pudrem,dodajemy miksturę ze śmietaną i masłem, mieszamy. Formujemy kokosowe kulki, dociskając w dłoni i układamy na blaszce na folii aluminiowej, wkładamy na 15-20 minut do zamrażarki.
- 2.W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Po wyjęciu kuleczek maczamy każdą w czekoladzie, pomagając sobie wykałaczką. Następnie wkładamy kilka godzin do lodówki i czekamy aż czekolada dobrze zastygnie.
Są pyszne i smakują lepiej niż batoniki ze sklepu.
A oto efekt mojej pracy :)
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.