Kuleczki bounty
Składniki
200 g. wiórków kokosowych
70 g. masła lub margaryny
100 ml śmietany kremówki
70 g. cukru pudru
ok. 1,5 tabliczki czekolady mlecznej lub innej ulubionej
Sposób przyrządzenia
- 1.Śmietankę z masłem roztapiamy, mieszamy wiórki z cukrem pudrem,dodajemy miksturę ze śmietaną i masłem, mieszamy. Formujemy kokosowe kulki, dociskając w dłoni i układamy na blaszce na folii aluminiowej, wkładamy na 15-20 minut do zamrażarki.
- 2.W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Po wyjęciu kuleczek maczamy każdą w czekoladzie, pomagając sobie wykałaczką. Następnie wkładamy kilka godzin do lodówki i czekamy aż czekolada dobrze zastygnie.
Są pyszne i smakują lepiej niż batoniki ze sklepu.
A oto efekt mojej pracy :)
Smacznego!