monika26sz, pero33, moniczka81, mikolino i inni (w sumie: 68) rozsmakowali się w tym!
Jajka ubić z cukrem, następnie dodać olej i maślankę oraz ekstrakt z wanilii. Zmiksować te składniki.
Mąkę przesiać przez sito i połączyć z kakao i sodą. Masę tę połączyć z jajkami.
Ok 35 dag zamrożonych malin wrzucić do ciasta i wymieszać.
Wszystko przelać do brytfanki, na wierzchu wysypać resztę malin.
Ciasto pieć około 1h 20 minut w 180 stopniach. Ciasto powinno być wilgotne więc patyczek nie powinien być całkiem suchy.
Śmietankę 30% zagotować i zdjąć z ognia. Do gorącej wrzucić pokruszoną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Można ubić ją delikatnie spieniaczem do mleka.
Ciasto najlepiej smakuje z gorącym sosem czekoladowym.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.