Dominika Stokłosa rozsmakował(a) się w tym!
Piersi z kurczaka umyć i pokroić na dość dużą kostkę; włożyć do miski , zalać 5 łyżkami oliwy, dodać przyprawę do kurczaka , słodką paprykę i sól, dobrze wymieszać - odstawić do lodówki na min. 2 godz. (najlepiej zrobić to dzień wcześniej i zostawić na całą noc, wtedy kurczak ślicznie nasiąknie i będzie delikatny po upieczeniu) . Paprykę kroimy w kostkę , pieczarki na ćwiartki, cebulę na grubsze kawałki.
Na patyki nabijamy paprykę , kawałek kurczaka, pieczarkę, kawałek kurczaka, cebulkę i znów od nowa :)
Na rozgrzany ruszt kładziemy szaszłyki pieczemy 30 minut i przewracamy na druga stronę , tą także 30minut.
Kurczak jest delikatny i idealnie przyprawiony ; najlepiej smakują z tzatzikami
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.