4 piersi z kurczaka świeżego Cedrob
papryka żółta i czerwona
pieczarki
cebula czerwona
oliwa
sól
przyprawa do kurczaka
papryka słodka
patyki do szaszłyków
Piersi z kurczaka umyć i pokroić na dość dużą kostkę; włożyć do miski , zalać 5 łyżkami oliwy, dodać przyprawę do kurczaka , słodką paprykę i sól, dobrze wymieszać - odstawić do lodówki na min. 2 godz. (najlepiej zrobić to dzień wcześniej i zostawić na całą noc, wtedy kurczak ślicznie nasiąknie i będzie delikatny po upieczeniu) . Paprykę kroimy w kostkę , pieczarki na ćwiartki, cebulę na grubsze kawałki.
Na patyki nabijamy paprykę , kawałek kurczaka, pieczarkę, kawałek kurczaka, cebulkę i znów od nowa :)
Na rozgrzany ruszt kładziemy szaszłyki pieczemy 30 minut i przewracamy na druga stronę , tą także 30minut.
Kurczak jest delikatny i idealnie przyprawiony ; najlepiej smakują z tzatzikami