grillowany camembert z konfiturą z czerwonej cebuli - przepis. Przepisy na Dania z grilla, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
grillowany camembert z konfiturą z czerwonej cebuli
grillowany camembert z konfiturą z czerwonej cebuli
Liza rozsmakował(a) się w tym!
4 camemberty, pół kilograma czerwonej cebuli, 3 łyżki oleju, 3 łyżki cukru, łyżka octu balsamicznego, 1/2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina, sól i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Cebulę pokroić w piórka. Wrzucić na zimny olej i lekko posolić. Podgrzewać do momentu zeszklenia cebuli. Dodać cukier. Gdy cukier się skarmelizuje, a cebula nabierze pięknego, bordowego koloru dodać ocet, a następnie wino. Podgrzewać do momentu odparowania płynów.
Camembert zawinąć w folię aluminiową i wrzucić na grilla. Po kilku minutach otworzyc folię i dodac cebulkę. Pychotka.
Podawać z surówkami. Konfitura jest dobra i na ciepło i na zimno. Taka alternatywa popularnej żurawi
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.