Sonia rozsmakował(a) się w tym!
Ugotować w mundurkach ziemniaki, ostudzić i obrać ze skórki
Pokroić w grube talarki.
Boczek pokroić w grubą kostkę podsmażyć . Przełożyć do miseczki a na tłuszczu podsmażyć cebulę i starkowane warzywa.
Dodać przecier pomidorowy i przyprawy.
Filety pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w mące, posypać solą i pieprzem i krótko obsmażyć na gorącym tłuszczu.
Do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą brytfanny wyłożyć połowę ziemniaków.
Posypać solą i pieprzem, na ziemniali rozsypać połowę wysmażonego boczku.
Położyć usmażone filety a na nie usmażone warzywa z przecierem.
Wyłożyć resztę ziemniaków, posypać solą i pieprzem, rozsypać resztę boczku.
Posypać tartym serem i zalać jajkami rozbitymi ze śmietanką.
Wstawić do piekarnika i zapiec 180 stopniach do złotobrązowego koloru.
Przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką.
Smacznego!!!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.